Bag om projektet

Hvad nu hvis søerne kunne blive det allermest fantastiske grønne fristed i hele København – hvis man kunne vende søerne om, så det ikke var bilerne som holdt i kø i solen, men liv, leg og aktiviteter i et enestående vestvendt parkbælte, som kunne strække sig hele vejen fra Østerbrogade i nord til Gl. Kongevej i syd. Og hvad hvis de tusindvis af universitetsstuderende som befolker det gamle Kommunehospital kunne flytte aktiviteter ud til søerne og skabe liv? Eller hvis man kunne afholde rockkoncerter og festivaler lige midt på fredens Bro – eller hvis DHL-Stafetten 2015 skulle afholdes rundt om søerne?

Og hvis man så samtidig kunne slippe af med en stor del af trafikken gennem København, så man kunne trafikfredeliggøre indre by og skabe en masse nye usynlige parkeringshuse, strategisk placeret lige midt mellem indre by og brokvarterene.

Christensen & Co Arkitekter har skabt en vision som kan virkeliggøre dette. Frem for alt vil sø-tunnellen tilbyde noget andet og mere end blot en håndtering af trafik: En rekreativ grøn og bæredygtig vision for søerne og hele det centrale København.

Download prospekt om projektet her

Reklamer

3 responses to “Bag om projektet

 1. Dette er helt genialt og vil løfte København et niveau op for både os byboer og turister… 3 km fed park med udsigt over søerne med sol og solnedgang vil være helt unikt.
  Og ikke at forglemme at søerne vil blive mindre usunde at løbe og gå omkring hvis ellers bilosen ikke bare ledes lige op i parken.

 2. designhelikopter

  Fedt forslag!

  Især til DHL, så skal man ikke løbe i hårnålesving og ej heller gennem røg og damp fra bratwurst og pølsebrød (og forhåbentlig heller ikke fra biler)

 3. Fedt debatoplæg! Projektet indeholder mange kvaliteter kan være med til at bringe de bløde værdier i spil på og omkring søerne. Ved at inddrage områderne omkring søerne kan beboerne desuden inddrages i processen og dermed opnå et tilhøreforhold.
  Jeg glæder mig til at se reaktionerne på cco’s projekt som måske kan være med til at rokke ved fredningen af stenbredderne som i dag får søerne til at fremstå kolde og døde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s